Exploitatievergunning horeca
Algemeen
Om een horecabedrijf te kunnen exploiteren hebt u een exploitatievergunning van de gemeente nodig. Deze vergunningsplicht geldt voor ieder horecabedrijf. Ook wanneer u geen alcoholhoudende drank serveert, moet u een exploitatievergunning aanvragen.
Beschrijving
Meestal krijgt u de vergunning als u voldoet aan de volgende voorwaarden:
- De houder/leidinggevende is minimaal 21 jaar en van onbesproken gedrag. De gemeente kan vragen om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG).
- De omgeving heeft geen last van uw horecabedrijf. De gemeente kan vragen dat u daartoe maatregelen neemt.
- Het bestemmingsplan geeft aan dat er horecabedrijven in het gebied mogen zijn.
- De gemeente kan u vragen om een ingevuld Bibob-formulier. Hiermee beoordeelt zij of er een kans is dat de vergunning gebruikt gaat worden voor criminele activiteiten.
Wat heb ik nodig
- Geldig identiteitsbewijs
- Een document (zoals huurcontract, eigendomsakte) waaruit blijkt dat de aanvrager over de ruimte beschikt waar het horecabedrijf gevestigd wordt
- Een nauwkeurige plattegrond van het horecabedrijf (inclusief terras), waarop ook de oppervlakte van de verschillende ruimtes/terras staan aangegeven
Voor zover van toepassing, een opgave van de adressen van overige/andere horecabedrijven die door de aanvrager werden of worden geƫxploiteerd.
Kosten 2024
Legeskosten voor het in behandeling nemen van de aanvraag.