Strengere aanpak overtreders op Goese Meer

De politie en gemeente treden dit jaar extra streng op tegen watersporters die op het Goese Meer de regelgeving overtreden.

Dit om gevaarlijke situaties op het Goese Meer te voorkomen. Verschillende bestuurders van motorboten veroorzaken daar al jaren overlast. De politie gaat dit jaar vaker controleren en er komen speciale actiedagen.

Overtreding

De boetes bij een herhaaldelijke overtreding worden ook hoger. Verder gaat het Openbaar Ministerie bij een derde overtreding over tot het in beslag nemen van het vaartuig. De gemeente gaat naast deze straffen, eveneens bestuursrechtelijk handhaven. Zo legt ze ‘lasten onder dwangsom’ op van € 1500 euro per herhaalde overtreding.

Geen gevaarlijke situaties

De afgelopen jaren zijn de politie en gemeente een aantal keer met de bewoners in gesprek gegaan. Ook zijn de bestuurders van de motorboten die zich regelmatig niet aan de regels hielden, persoonlijk op hun gedrag aangesproken. De politie deelde boetes uit, maar een aantal watersporters bleef de regels negeren. De politie en gemeente hopen dat met de strengere maatregelen dit vaarseizoen gevaarlijke situaties niet voorkomen.